!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

úterý 4. ledna 2011

vyrob si ,,plísňáče,,


Poslední dobou se potkávám s názorem, že lidská kreativita a tvorba má v módě své místo. Díky tomu vznikají jedinečné a zajímavé kousky. Jak řekl Karl Lagerfeld: když nemáte co na sebe a ve skříni máte jen jeansy a tričko, vytvořte si vlastní módu. Tedy dnes lehký návod jak si vytvořit bleached jeans (plísňáky, plísňáče), které jsou momentálně opravdu nedostatkovým zbožím. Značky jako Dolce & Gabbana je přitom opět vyrábí a cena není nikterak nízká. Bělené nemusí být jen kalhoty, ale třeba i riflová sukně nebo bunda, obě varianty jsou stejně oblíbené a snadno proveditelné jako bělené kalhoty. Takže jak tedy na ně?

Vezmete nějaké kalhoty ze kterých mají být ony „plísňáky“, nejlépe modré barvy s bílým základem, protože po vybělení budou mít bílé fleky. Když si na to vezmete třeba černé kalhoty, tak fleky na nich pak nejsou bílé, ale většinou jsou oranžové apod. Nejlépe je provádět bělení někde na dobře větraném místě nebo otevřeném prostoru. K bělení je potřeba Savo, které by vám mohlo i trochu naleptat nosní sliznici.

Tak a teď k samotné proceduře – položíte si kalhoty, nasadíte si něco na ochranu rukou, vezmete Savo na bělení a tam kde chcete mít fleky začnete na kalhoty nalévat. Pro větší pohodlí můžete na lahvičku se Savem nasadit rozprašovač a na kalhoty ho nanášet stříkáním. Savem šetřit nemusíte, vždycky když proteče, chvilku počkejte, než namočené místo trochu víc oschne a lijte znovu. Je dobré pomoci Savu do látky rejžovým kartáčem, ale moc na něj netlačte, stačí lehce. Když se vám kalhoty zdají podle vaší představy dostatečně vybělené, stačí je pořádně propláchnout horkou vodou. Nezapomeňte ani na vnitřní stranu, takže je po prvním kole praní obraťte naruby.

Pokud po propláchnutí v horké vodě nebude výsledek takový jaký by jste si představovali, celou akci se Savem zopakujte. Pak kalhoty vezměte a alespoň dvakrát je vyperte v pračce, aby nezapáchaly po Savu. Perte a chovejte se k nim jako ke každým jiným kalhotám, vybělením se jim nic nestalo a materiál látky je stále stejně pevný. Nezapomeňte, každé jsou originál takže se nemusíte bát, že někdo bude mít ty totožné!

Žádné komentáře:

Okomentovat