!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

úterý 11. ledna 2011

KAWS - umělec, návrhář, designér

Brian Donnelly (narozen 1974 v Jersey City, New Jersey), profesně známý jako KAWS, je New Yorkský umělec a návrhář limitovaných edicí hraček a oblečení. V současnosti žije a pracuje v Brooklynu.
KAWS rodným jménem Brian Donnellyse narodil v Jersey City, New Jersey. V roce 1996 vystudoval školu Visual Arts v New Yorku obor ilustrace. Po dokončení studia, KAWS krátce pracoval jako animátor pro Disney na volné noze. Přispěl k animovaným seriálům 101 dalmatinů a Daria.

Začal svoji kariéru jako graffiti umělec vyrůstající v Jersey City v New Jersey. V roce 1990 se přestěhoval do New Yorku. KAWS začal přepracovávat snímky na billboardech, autobusových zastávkách a reklamy na telefoních budkách. Díky tomu se stal populárním. Kromě New Yorku odvedl práci v Paříži, Londýně, Berlíně a Tokiu.

 Na konci 90. let, KAWS začal navrhovat a vyrábět limitované vinylové hračky, které byly okamžitým globálním hitem pro sběratele, zejména v Japonsku. Další hračky a později oblečení začal navrhovat pro Original Fake. Podílel se na spoluprácí pro Bathing Ape, pro Undercover, Michael "Mic" Neumann, Kung Faux, Burton. Také se podílel na projektech návrhů tenisek pro Nike a Vans. Jeho poslední spolupráce byla s Comme des Garçons...

Přes všechny své projekty, KAWS úspěšně stírá hranice mezi výtvarným uměním a prodejním zbožím. Používá své výrobky, aby mohl oslovit větší publikum než jen svět výtvarného umění.

Žádné komentáře:

Okomentovat