!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

neděle 23. října 2011

Šaty dělají ženu

Jistě se mnou budou mnozí souhlasit v tom, že šaty jsou to nejelegantnější a nejženštější, co si může dáma obléknout. V dnešní době se linie a střih dámských šatů neustále mění, a proto máme velmi široké spektrum výběru. Obléci si můžeme jak krátké, tak dlouhé, s výstřihem nebo bez, s vycpávkami, krajkami, knoflíčky, cvoky, barevné nebo klasické černé...

Na přehlídkách pro jaro/léto 2012 bylo možno vidět hned několikery různé šaty, odlišné délky i střihu. Kolekci Dolce & Gabbana vládly koktejlové šaty, které byly uvedeny do světa módy koncem 40. let, a byl to právě Christian Dior, který proslavil šaty zdůrazňující poprsí. Zatímco na přehlídce D&G, byly předváděny maxi šaty, se kterými se letošní sezonu doslova ,,roztrhl pytel,,.

Myslím si, že je důležité, vybírat si šaty dle našich proporcí. Zaujaly mě šaty, které můžou opticky zvětšit či zmenšit určité partie našeho těla. A to např. šaty od návrhářky Stelly McCartney s černými bloky na  bocích, které má Kate Winslet. Vytvářejí na ní krásné, ultraženské tvary.

Pyramidový efekt přišel od návrháře Jeffreyho Monteira. Vzory seskládané do tvaru pyramidy zvýrazňují siluetu ženského těla a dělají krásný, štíhlý pas.

Kim Kardashian, žena s postavou tvaru přesýpacích hodin. K jejím silným stránkám patří boky a prsa, avšak na štíhlosti v pase jí někdy schází. Victoria Beckham je žena s krásnou, štíhlou postavou, ale křivky jejího těla nejsou vůbec výrazné. Šaty od Alexandera McQueena dodají vše, co Kim i Victorii chybí.


Napsala: S.Klugerová

Žádné komentáře:

Okomentovat