!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

úterý 25. října 2011

Missoni

Za značkou Missoni, která je na trhu již 50 let, se skrývá tradiční italská rodinná firma. Ottavio Missoni založil roku 1947 se třemi šicími stroji oděvní firmu se záměrem šít tréninkové oblečení, které sám zpopularizoval v roce 1948 jako účastník olympijských her v Londýně. Netušil však, že společně s manželkou Rositou položí základ něčemu mnohem většímu. V 60. letech se totiž značka dostala do mezinárodního světa módy a to především pro svůj italský design a ležérnost, která v tu dobu byla brána jako životní styl.

To, co činí značku Missoni jedinečnou a nezaměnitelnou s ostatními, jsou materiály a vzory. Již několik desetiletí se pruhy, vlny, klikaté čáry ve výrazných barvách jsou poznávacím znamením této značky.

Dámské i pánské kolekce dnes navrhuje Angela Missoni a přibila také kolekce pro sport. Dokonce existují i menší kolaborace např. se společností Converse či Havaianas. Missoni od roku 2005 ve spolupráci s Estée Lauder uvádí na trh své parfémy. A pokud milujete ony charakteristické vzory, můžete si je pořídit i domů, jelikož tato značka dnes vyrábí i bytový textil.

Žádné komentáře:

Okomentovat