!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

středa 28. září 2011

Polo tričko


Historie Polo trička (u nás jsem se setkal i s označením Polokošile) se datuje již od  19. století, kdy nejprve hráči póla nosili tento střih triček s dlouhým rukávem jako sportovní oblečení. Bylo vždy v provedení klubových barev s emblémy a hráčskými čísly. V roce 1926 tenista René Lacoste vytvořil verzi s krátkým rukávem a nosil ho při hraní tenisu. Poté, co odešel z profesionálního tenisu v roce 1933, Lacoste začal prodávat polo trička s krátkým rukávem ve Francii, ale až do roku 1950 nebyly k dispozici ve Spojených státech. V roce 1972 Ralph Lauren debutoval své klasické polo tričko límečkem a to rovnou k dispozici ve 24 barvách.

Polo tričko je nejčastěji k vidění s krátkým rukávem, zapínáním u krku, které má většinou dva až tři knoflíky a límečkem a je obvykle vyrobený z pique úpletu.

Dodnes se polo trička nosí při sportu samozřejmě při ragby, pólu, ale také při golfu a tenisu. Přesto si polo tričko probojovalo své místo, jako neformální společenská část oděvu, kterou můžeme nejčastěji vidět například v klubech. Také našlo využití u zaměstnanců, kteří ho nosí na neformální pátky, kdy odloží košile a kravaty a mohou si vzít pohodlnější polo tričko.

I polo tričko si našlo své trendy jak ho lze nosit např. se zvednutým límečkem nebo dvě pola na sobě a nebo polo tričko s dlouhým rukávem a pod něj košili.

Žádné komentáře:

Okomentovat