!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

úterý 27. září 2011

Calvin Klein


Jako Richard Klein se narodil v roce 1942 v americkém Bronxu v rodině maďarských přistěhovalců. Vyvedu vás z omylu. Budoucí Calvin si nemaloval autíčka a ani si nehrál s vláčky jako kluci v jeho věku. Calvin kreslil obrázky pannen v krásných šatech. Tyto kresbičky poté zúročil na newyorské střední škole designu a umění. Jeho talent ho dovedl až na Fashion Institute of Technology. Avšak po úspěšném ukončení studia se Klein dlouho potloukal jako řadový návrhář po newyorských obchodních domech. Koho by to ale bavilo, že? Není tedy vůbec divu, že se Calvin brzy rozhodl založit vlastní firmu. Chvíli váhal, nevěděl, jak to udělat, ale Klein v sobě nezapře podnikatelského ducha. Odvážil se oslovit svého přítele z dětství Barryho Schwartze, zda by ho nechtěl v jeho práci sponzorovat. Barry souhlasil a mladí podnikatelé se pustili do práce. Do startu si najali pár šikovných švadlen a světe div se, netrvalo dlouho a svět mohl spatřit první kolekci s oficiálním označením CK. A tady teprve příběh Calvina Kleina započal. Musel si vydobýt pozici, propracovat se i do Haute Couture, což trvalo nějaký ten rok a za pomoci nových známostí se mu to však postupem času bravurně povedlo.

Provokativní reklamy a skvělý design oblečení to vše Calvin Klein přineslo takovou oblibu, že v 80. letech byl CK tak trendy, že platilo, kdo nemá jeany právě této značky, jako by nebyl. Calvin Klein se také může těšit, že se stal největším průkopníkem v unisex módě. Dokonce i CK představil unixes parfém pro muže i ženy. Je pravdou, že Calvin Klein proslavily džíny a spodní prádlo, ale dodnes má Calvin mnohem širší záběr. Navrhuje nejen oblečení, ale i šperky, hodinky, brýle a bytové doplňky.

V roce 2005 Klein prodal svoji společnost koncernu Phillips-VanHeusen za 430 milionů dolarů, přesto zůstal i nadále v pozici kreativního ředitele.

Příkladem pár značek, které pod Calvin Klein spadají:
Calvin Klein Collection
ck Calvin Klein
Calvin Klein
Calvin Klein Sport
Calvin Klein Jeans
Calvin Klein Home
The Khaki Collection
Calvin Klein Golf
Calvin Klein Underwear
CK one Lifestyle brand
Calvin Klein Watches + Jewelry

Žádné komentáře:

Okomentovat