!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

neděle 17. dubna 2011

TOM FORD

Tom Ford se narodil v Texasu v roce 1962, nakonec se z milovaného Texasu přesunul na univerzitu v New Yorku a právě město New York se mu stalo osudným. V jednom z nočních klubů potkal Andyho Warhola, od té doby pro něj hlavní roli hrály party a různé společenské večírky. Odešel z univerzity a stal se modelem, nakonec se rozhodl pro studium designu a zjistil, že móda je to pravé pro něj, jeho budoucnost. I když neměl problémy se sháněním práce v USA, proslavil se až jako kreativní ředitel v italské firmě Gucci. Možná byla práce v Gucci jeho osudem, už ve 12 letech mu jeho matka koupila pár bot od Gucci a on si je zamiloval.
Přitažlivý Texasan proslavil Gucci tak, že šaty chtěla mít každá herečka na červeném koberci. Tom Ford byl vždy fascinován Hollywoodem a filmem. ,,Jak film, tak módní business jsou tvrdá práce, kterou divák ale nevidí.“ Nedávno se přiznal, že jeho dalším cílem je natočit a zrežírovat film. Už teď má prý několik projektů, se kterými je připraven vyrazit na plátna kin.

Tom Ford rozhodně nic nemyslí jako zábavu, je politik, businessman, skvělý návrhář, ale podle lidí někdy až moc vážný. Slovo legrace nepatří do jeho slovníku. Možná se zdá, že je velice cílevědomý, ale i on všem připomíná, že jsou i lepší a talentovanější návrháři než je on. Tak co z něj dělá jednoho z nejlepších v módním průmyslu?,,Mám spoustu nápadů, které nechci nechat odejít. Jestli mě něco napadne, nevzdám se toho. Jedním z nejdůležitějších věcí jsou moje módní kampaně, které jsou jedinečné a neobvyklé.“
Za svůj život toho návrhář stihl opravdu mnoho. Žije si teď pravý americký sen. Za posledních 20 let si postupně vydělal miliony dolarů, měl několik aférek s nejkrásnějšími modelkami světa. Navštívil nespočet VIP večírků, vyhrál mnoho ocenění, vlastní tři luxusní domy na různých místech zeměkoule a nedávno si zapózoval se Scarlett Johansson a Keirou Knitley na obálce časopisu Vanity Fair. Podepsal milionový kontrakt se značkou Marcelin, s která mu pomáhá s výrobou brýlí pro jeho vlastní značku. Pracoval pro Ermenegildo Zegna. Ani ne před měsícem vytvořil řadu speciálních parfémů, těm věnoval jednu velkou místnost ve svém obchodě. Všude kolem vás jsou jen parfémy v černých flakonech. Pro Estee Lauder navrhl kolekci líčidel, make upů a flakonů na parfémy, to vše pod jeho jménem Tom Ford.

S rokem 2007 přišla i výzva ve formě nové pánské kolekce. Nová kolekce, která je tak exkluzivní, že si ji mohou dovolit jen ti nejbohatší a největší znalci módy, šviháci, obsahuje saka, pánské obleky, trička, košile, kožené doplňky, tašky, boty i peněženky. Vše na míru každého zákazníka. Navzdory vysoké ceně obleků a dalšího oblečení odvedl návrhář perfektní práci. v kolekci se snoubí mužnost, neobvyklý šarm, elegance, rozum a něco s hollywoodského glamouru. Jeho obleky a boty totiž nejsou jako ty ostatní. Jen pro upřesnění ty nejlevnější boty stojí 1100dolarů a zabere několik týdnu ruční výroby. Ceny obleků začínají na třech tisíc dolarech. Tom Ford dohlíží na každý detail, dává si záležet na vysoké kvalitě, řemesle a aby vše správně sedělo.
Svou kolekci nepředstavil ve velkém stylu, jak by se od něj dalo očekávat, ale i tak ohromil své hosty, mezi kterými byly i hollywoodské hvězdy. Zároveň ukázal i svůj nový butik na Madison Avenue ve městě jeho srdce, v New Yorku. Celkový vzhled butiku ve spojitosti s obleky by mohl připomínat bohatou Wall Street plnou makléřů. Obchod je laděn do doby 20. let a na bohatém looku mu přidává zlatý a honosný nábytek z 18. století. Všudypřítomné hedvábí a kašmír, mramorová zrcadla a spousta skla a zlata.

Už teď se Tom Ford připravuje dobýt Evropu a svoje nové butiky plánuje otevřít v Londýně a Miláně. Chystá se rozšířit své impérium i do Hong Kongu a Tokia. Největší důraz ve svých obchodech chce dát na osobní přístup. O zákazníky se nebojí, jsou i tací, kteří si za rok koupí kolem 20obleků na míru. Vždyť každý butik nabízí soukromé kabinky, osobního sluhu při převlékaní a ještě prodavače, snad možná i ta sklenka šampaňského by se našla.

Tom Ford je bezpochyby jedním z nejvlivnějších návrhářů a velkých businessmenů posledních let. Říká, že má čuch na obchod a na trh pro široké vrstvy. Miluje davovou myšlenku. ,,Když řeknu, že ta bota je nádherná, řeknou to všichni.“ Rád si užívá svého úspěchu. Lidé ho prostě milují. Je jejich miláčkem, ženy mu padají k nohám, považují ho za sexsymbol, muži by rádi vypadali jako on. Tom Ford říká, že je zastáncem botoxu, kolagenu a jiných úprav na lidském těle, člověk musí prostě vypadat skvěle. Sám by se tomu nebránil. ,,Miluji krásno, miluji luxus, miluji módu, miluji návrhářství. I když mi mohli ze začátku říct, že to není jen o umění, ale pouze o umění jak něco prodat a o marketingu.“

zdroj:moda.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat