!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

pátek 22. dubna 2011

Guess?

Čtveřice bratrů Marciano, kteří se narodili v Maroku a vyrůstali v 40. letech, v Marseille ve Francii. Společnost Guess? založili v roce 1970 a od té doby se stala známou po celém světě. Firma vyvíjí a nabízí pestrou kolekci oblečení pro muže, ženy i děti všech věkových kategorií. Kromě oděvů, společnost prodává brýle, obuv, šperky, kabelky, parfémy a hodinky.

Bratři začali podnikání v roce 1970 s asi tucet obchodů ve Francii. Jejich primární produkt byly vypasované modré džíny se zipy. Zadní kapsa byla vždy ozdobena trojúhelník logem společnosti. Bohužel časem i této společnosti nastalo období dluhů a neúspěchů, proto se rozhodli přesunout své podnikání a zkusit své štěstí ve Spojených státech.

V roce 1981, Georges a Maurice Marciano přijeli do Los Angeles a otevřeli zde módní obchod v Beverly Hills. Další dva bratři se k nim brzy připojili. George přesvědčil obchod Bloomingdale koupit na sklad 30 kusů Guess? džínů. Bylo to neuvěřitelné ale, byly vyprodány za méně než tři hodiny, i když byly mnohem nákladnější než typické americké džíny.

Co dalšího pomohlo Guess?, byla unikátní marketingová kampaň. Krásné modelky na černobílých zrnitých fotografiích byly zachyceny venku v pouze krásně padnoucích džínech. Tím se hodně lišili od studiových fotografií, které pro své kampaně používali druzí. Tyto sexuální a provokativní reklamy pobouřily mnoho Američanů, ale o Guess? se mluvilo v celé zemi. To také přineslo velký úspěch v prodejnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat