!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

úterý 12. dubna 2011

Ralph Lauren

Raplh Lauren, narozený v Bronxu, pracoval již od mládí o víkendech, aby si vydělal na nové oblečení. Po získání vysokoškolského vzdělání v oblasti podnikání na City College v New Yourku pracoval Ralph Lauren nějakou dobu jako prodavač rukavic. Využil zázemí továrny, pro kterou pracoval a vytvořil tak svoji první kolekci. Jednalo se o řadu kravat prodávanou pod značkou Polo. Ralph Lauren je nyní velmi dobře vydělávající rodinnou společností, jejíž majetek je odhadován na více než miliardu amerických dolarů. I přesto však Raplh Lauren aktivně pokračuje ve své práci módního návrháře a neustále zpracovává nové a nové návrhy.
Od svého založení v roce 1968, Ralph Lauren se stala mocnou značkou, jejíž logo můžeme vidět na různorodém zboží od luxusních obleků po tenisové úbory. Vše začalo vytvořením slavného trička Polo, které Lauren navrhl, aby ztělesňovalo nezávislost ducha americké aristokracie. Povedlo se mu tedy něco, co by si dospívající chlapec ze středních vrstev žijící v Bronxu mohl jen těžko představovat. Po představení své kolekce kravat, která mladé Američany oslovila takovým způsobem, že všichni náhle museli kravatu Ralpha Laurena mít, návrhář se rozhodl rozšířit vlastní pole působnosti také na přípravu dámských kolekcí, společenského oblečení a širokou řadu sportovní módy. Po slabším úpadku zájmu o oděvy značky Ralph Lauren na konci 80.let minulého století, kdy vehementně stoupla poptávka po oblecích značek Armani a Dolce & Gabbana, Lauren odpověděl úspěšnou kolekcí a sérií Blue Label, která se zaměřovala především na večerní módu. Po krátké době následovaly ještě Černá a Fialová kolekce a tak se ze začínající oděvní značky stala prosperující módní společnost propagující série oděvů s názvem Polo. 
Společnost Raplh Lauren se v současné době rozrostla a nabízí produkty své značky jako ložní prádlo, kosmetiku či dokonce bytové dekorace.

Zdroj: moda.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat