!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

neděle 6. února 2011

Skutečný styl?

 Dnes jsem nalezl článek na stránce www.menstyle.cz, který se věnuje teto tématice. Článek je sice velice obecný, ale pár rad zde najdete. I když je pravdou, že káždy sám může určovat a šikovně měnit zažité trendy nebo jim dodávat osobytý styl. Takže, jaký je tedy ten skutečný styl? Na tuto zdánlivě jednoduchou otázka existuje nepřeberné množství odpovědí. Jsou nicméně jisté ověřené pravdy, kterých stojí za to se držet.

...vždy v pohybu

To, že vypadáte dobře v jedné věci pochopitelně neznamená, že v dané róbě musíte chodit neustále. Naopak, styl je i o neustálém zkoušení nových věcí a hledání dokonalé stylové kombinace.

 

...všude precizní

Jsou jistá místa a věci, kterých si takřka okamžitě všimne každý (vše na čelní straně) a jiná, jimiž se ostatní zkrátka kochat nebudou (spodní prádlo, vnitřní strana saka, ...). Přesto to ale neznamená, že u nich musíte rezignovat na stylovost.


...pozorný k textuře

Obvykle se uvádí, že textura materiálu by měla být u celého kompletu shodná, tj. ke hrubé textuře pleteného svetru je dobré zvolit si i hrubou texturu u kalhotové látky. Dle tohoto pravidla k sobě zkrátka nejdou třeba kožené kalhoty a již zmíněný svetr.

...nesvázaný pravidly

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že lidské oblékání je plné prázdných rituálů a zbytečných věcí, když opravdu přijde na věc, můžete si na sebe vzít cokoliv uznáte za vhodné - zda se totiž budete řídit nějakým pravidlem je jen a jen na vás. Jinými slovy, můžete bořit staré a tvořit nové dle vlastní chuti a nálady.

Žádné komentáře:

Okomentovat