!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

středa 16. února 2011

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli se narodil ve Florencii v Toskánsku. Jeho dědeček, Giuseppe Rossi, byl členem hnutí Macchiaioli, jehož práce je vystavena v galerii Uffizi. Cavalli se rozhodl zapsat na místní umělecký institut, a soustředil se na textilní tisk. Již jako student, vytvořil tisknutou sérii květin na pleteninu, která upoutala pozornost velkých italských továren punčochového zboží.
Na začátku roku 1970, vynalezl a patentoval si revoluční postup tisku na kůži, a začal vytvářet patchwork z různých materiálů. Představil tyto techniky v Paříži a okamžitě dostal zakázky od společností jako Hermès a Pierre Cardin. Ve věku 30let představil svou první kolekci pojmenovanou at the Salon pro Pret-a-Porter v Paříži. Předvedl ji na molech Sala Bianca v Palazzo Pitti ve Florencii, a později na Milano Jeans Collezioni společně s tištěným denimem, intarzií kůže, brokátu a divokými potisky. V roce 1972 si otevřel svůj první butik v Saint-Tropez.
V roce 1980 si Roberto Cavalli vzal Evu Duringer, která byla jeho celoživotním společníkem a obchodním partnerem. V Miláně v roce 1994 Cavalli představil první ošoupané džíny. V prosinci téhož roku otevřel butiky v Saint Barth, ve francouzském Karibiku, následován ostatními v Benátkách a Saint-Tropez. Vedle hlavní kolekce, která je prodáván ve více než padesáti zemích světa, Roberto Cavalli navrhuje pánskou módu. Dále vytvořil na mládež zaměřenou kolekci Just Cavalli, která byla zahájena v roce 1998 a tvoří dnes oblečení pánské, dámské a doplňky, brýle, hodinky, parfémy, spodní prádlo a plážové oblečení. K dispozici je dnes také dětská kolekce Angels & Devils, kolekce Class, dvě kolekce spodního prádla. V roce 2002 otevřel svou první Cavalli kavárnu-obchod ve Florencii, vylepšenou designem pro Cavalliho tak typickými zvířecími vzory. Tato byla brzy následována otevřením dalších v Miláně Torre Branca a další butik na Via Spiga.

Žádné komentáře:

Okomentovat