!check it - sleduj to! Tento blog je určený všem, které baví móda, styl.

pátek 13. ledna 2012

Mad Men X Banana Republic

 Seriál Mad Men se odehrává v New Yorku v období 60. let. Příběh se točí okolo fiktivní reklamní agentury Sterling Cooper sídlící na Madison Avenue. Nejde tu ale jen o chod agentury, vymýšlení reklam, ale hlavně o životy lidí, kteří v ní pracují. Hlavními aktéry jsou kreativní ředitel Don Draper, jehož život je opředen tajemstvím a sekretářka Peggy Olson, jež se snaží prosadit v mužském světě. Seriál nás pomalu ale jistě vtahuje do dění a fascinuje brilantními dialogy, výborně napsanými postavami a dokonalou šedesátkovou výpravou.

Seriál od začátku vysílání sbírá jednu prestižní cenu za druhou. Byl oceněn čtyřikrát po sobě cenou Emmy za nejlepší dramatický seriál, tedy za každou sérii. Kromě toho získal za první tři série Zlatý glóbus pro nejlepší dramatický seriál a stejnou cenou byl oceněn i Jon Hamm, představitel Don Drapera, za herecký výkon v první sérii.

Banana Republic vydala vůbec první limitovanou edici inspirovanou právě tímto seriálem. Kolekce je navržena ve spolupráci s vítěznou Emmy Awards za kostýmy v tomto seriálu, Janie Bryant. Kreativní ředitel Banana Republic, Simon Kneen řekl, že díky Janie došli ke skutečnému pochopení vzhledu Mad Men. Tomu také dopomohli autentické návrhy, její vlastní inspirace a skutečné kusy pro seriál. Banana Republic vytvořilo kolekci, která umožní každému, aby měl svůj vlastní "Mad Men" módní styl a kusy, které jsou moderní, nikoliv jen kostýmy.

Já sám jsem si pořídil kabát z této limitované kolekce. Kabát opravdu působí svým střihem retro dojmem ze 60. let.

Žádné komentáře:

Okomentovat